Zara brengt tweedehands initiatief naar Nederland 

Zara brengt tweedehands initiatief naar Nederland 

Zara rolt zijn 'pre-owned' service in het najaar van het Verenigd Koninkrijk uit naar de rest van Europa. Dat meldt Stripe, de betalingspartner van het modebedrijf. Klanten kunnen vanaf dat moment hun ook kleding verkopen, doneren en laten repareren in Nederland. 

Inditex-dochter Zara is circa een half jaar geleden begonnen met het testen van zijn eerste circulaire initiatief in het Verenigd Koninkrijk. Consumenten kunnen reparaties boeken voor kledingstukken die kapot zijn gegaan, of kunnen ervoor kiezen hun kleding te doneren. 

Via Zara Pre-Owned kunnen mensen zelf online hun gedragen kleding aanbieden via het platform van het modemerk. Daarvoor moeten klanten zelf foto's maken van hun tweedehandsitems, waarna Zara zelf productinformatie toevoegt en het product op het eigen platform wordt geplaatst. De verzending van de producten is aan de verkopers.  

Hoewel de proef dus verder wordt uitgerold, verwacht Inditex er geen wint mee te maken. Paula Ampuero, hoofd duurzaamheid bij Zara: "In dit stadium is dit platform exclusief ontworpen als een hulpmiddel om klanten te helpen de levensduur van hun kleding te verlengen en een meer circulaire benadering te volgen."

"De tweedehands markt staat absoluut nog in de kinderschoenen." Waarom, en wat moet er gebeuren om iedereen aan het 'pre-loven' te krijgen? In dit interview vragen we het econoom Jan Willem Velthuijsen. Geen member? Kijk hier voor de opties.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!