Specsavers trekt stekker uit België na amper een jaar 

Specsavers trekt stekker uit België na amper een jaar 

Specsavers stopt ermee in België. De optiekketen kondigt na elf maanden aan dat drie winkels in het land - allemaal in de provincie Antwerpen - in september nog worden gesloten. 

Op de website van de van oorsprong Britse optiekketen is te lezen dat er geen nieuwe klanten worden aangenomen. Wel zegt Specsavers zich in te zetten om bestaande klanten, die op producten of diensten wachten, 'de hoogste zorgstandaard te bieden'. Tot 31 oktober kan men hiervoor terecht in een van de winkels. Vanaf september is het einde oefening.

In een reactie op vragen van RetailTrends antwoordt Specsavers 'nog steeds te geloven in het aanbod bij het Belgische publiek', maar dat de plannen in andere delen van de wereld zich snel ontwikkelen. "Zo vraagt onze recente uitbreiding naar Canada onze volledige focus en toewijding."

Minder dan een jaar geleden kondigde het bedrijf de komst in zijn twaalfde land aan, met drie locaties. Ook verzekerde Specsavers dat er een webshop zou worden gelanceerd.

In Nederland heeft de keten op dit moment 144 winkels, die sinds twee maanden een metamorfose krijgen naar een nieuwe winkelconcept. Nederland, waar Specsavers zo'n 25 jaar geleden begon, is na het Verenigd Koninkrijk en Australië de derde omzetmarkt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!