Schuldeisers Gerry Weber geven groen licht voor herstructurering 

Schuldeisers Gerry Weber geven groen licht voor herstructurering 

Met het plan krijgt het modebedrijf toegang tot nieuwe leningfondsen en worden bijna alle winkels in Duitsland gesloten.

Een meerderheid van de schuldeisers van Gerry Weber heeft ingestemd met het herstructureringsplan van het bedrijf. Het noodlijdende bedrijf probeert op die manier alsnog te overleven. 

Gerry Weber International AG heeft met het nieuwe plan toegang tot nieuwe leenfondsen en ontvangt schuldenverlichting. Ook is er een kapitaalverlaging gepland, waardoor de huidige aandeelhouders zonder compensatie zullen vertrekken. De aandelen zijn niet langer beursgenoteerd. "We geven de Gerry Weber Group weer een solide financiële basis en kunnen ons concentreren op de operationele uitdagingen die nog voor ons liggen," aldus cfo Florian Frank.

Duitse winkels en verkooppunten dicht
In april diende Gerry Weber International AG een aanvraag in bij de rechtbank in Essen voor het starten van een herstructureringsprocedure. Onderdeel daarvan is het sluiten van 122 van de 172 winkels en verkooppunten in Duitsland. Naar verwachting gaan de vestigingen in september dicht, waar zo'n 400 ontslagen mee gemoeid zijn. “In de toekomst zal de modefabrikant zich meer concentreren op de groothandel en terugkeren naar zijn roots”, zei ceo Angelika Schindler-Obenhaus eerder.

Het is nog niet duidelijk wat de effecten van de herstructurering zijn op de Nederlandse tak van het bedrijf. Eerder stelde de moderetailer dat het buitenland niets van de maatregelen gaat voelen. 

In 2019 voerde de moderetailer ook een herstructurering door. Daarbij werden 146 Duitse vestigingen en verkooppunten gesloten en kwamen er nieuwe investeerders aan boord.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 37.500 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!