Balr legt zich toe op wholesale 

Balr legt zich toe op wholesale 

"We werken liever met premium agenten en distributeurs dan dat we het zelf gaan uitdokteren", vertelde medeoprichter Juul Manders aan RetailTrends. 

Mode- en lifestylemerk Balr groeit gestaag in het buitenland, met een landenportefeuille van 33 markten. Om een wereldwijd merk neer te kunnen zetten, gaat het label vooral samenwerkingen aan met wholesalepartners.

"Als je je alleen focust op Nederland, krijg je een massaproduct: groei betekent dan dat iedereen wel een paar stuks in de kast heeft liggen", vertelde medeoprichter Juul Manders onlanks aan RetailTrends

Volgens Manders is Balr over de grens groter dan in Nederland. Het modemerk, dat dit jaar tien kaarsjes uitblaast, ziet eigen winkels niet als grote prioriteit. Ook niet in het buitenland: hier zijn samenwerkingen essentieel. "Op afstand controle uitoefenen is onzin. Je moet aanwezig zijn om patronen in de markt te begrijpen. Daarom werken we liever met premium agenten en distributeurs dan dat we het zelf gaan uitdokteren.”

Thuisland Nederland fungeert voor Balr vooral als pilotland: “Onze eerste winkel openden we bijvoorbeeld in Nederland, in de Kalverstraat. Maar ook voor het optuigen van samenwerkingen gebruiken we Nederland als testland, waarna we het grote werk internationaal kunnen aanpakken."

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!