Voorkom kosten en tijdverlies met slimme urenregistratie

Voorkom kosten en tijdverlies met slimme urenregistratie

Door urenregistratie te organiseren met slimme software, bespaar je kostbare tijd en geld. Vooral in de retail kan een strak en tegelijkertijd flexibel georganiseerde personeelsplanning met urenregistratie duizenden euro’s per jaar schelen. Daarnaast leidt het tot 40 procent tijdsbesparing op urenregistratie en het maken van planningen. Hoe dat precies werkt, lees je in deze blog.

Knelpunten van urenregistratie in de retail
Urenregistratie in de retail brengt flink wat uitdagingen met zich mee. Een van de grootste uitdagingen is de dynamische aard van de retailsector zelf en periodieke schommelingen:

Flexibele werktijden
In de retail wordt vaak gewerkt met wisselende werktijden en diensten. Dit vereist een flexibel urenregistratiesysteem dat rekening houdt met onregelmatige werkschema's en variabele uren. Daarnaast is het essentieel om werktijden nauwkeurig vast te leggen - vooral als deze variabel zijn - om ervoor te zorgen dat medewerkers correct worden gecompenseerd en om te voldoen aan arbeidswetgeving.

Seizoensgebonden schommelingen
Pieken en dalen: retailbedrijven ervaren vaak seizoensgebonden schommelingen in de vraag, zoals tijdens feestdagen of speciale verkoopevenementen. Het beheren van personeelsroosters en urenregistratie tijdens deze perioden kan een flinke uitdaging zijn. Hierbij is het bijhouden van de juiste voorraadniveaus cruciaal. Dit heeft directe invloed op de benodigde personeelsbezetting. Het coördineren van urenregistratie met voorraadbeheer is een complexe taak die je het best zoveel mogelijk kan automatiseren met software.

Personeelsmanagement
Het is een voortdurende uitdaging om het juiste aantal medewerkers op het juiste moment in te zetten. Dit omvat het vermijden van onderbezetting en overbezetting, wat kan leiden tot onnodige personeelskosten. Een evenwicht vinden tussen werknemersbetrokkenheid en kostenbeheersing is cruciaal en wordt vaak onderschat. Effectieve personeelsplanning en urenregistratie moet rekening houden met de behoeften en voorkeuren van werknemers, zoals hun beschikbaarheid en vakantieverzoeken.

Slimme urenregistratie software en personeelsplanning
Als manager in de retail wil je het juiste personeel op het juiste moment op de juiste plek hebben. Om dat doel te bereiken, kan slimme software voor urenregistratie helpen. Op basis van de personeelsplanning worden uren bijgehouden. Hierbij wordt rekening gehouden met wisselende diensten, arbeidstijdenwetgeving en verlof.
De software helpt personeelsplanningen maken, rekening houdend met functies, beschikbare uren en wetgeving. Op basis daarvan worden de uren geregistreerd. Door dit proces zoveel mogelijk te automatiseren én inzichtelijk te maken voor iedereen, bespaar je tijd en geld. Je voorkomt conflicten met werknemers omdat alles duidelijk is in een mobiele app, verkeerd geregistreerde werktijden, onderbezetting én overbezetting.

Voorkom tijdsverlies en onnodige kosten
Naast de voordelen uit het vorige hoofdstuk is er nog een belangrijk voordeel van urenregistratie- en personeelsplanning software. Je optimaliseert personeelsprocessen namelijk zeer efficiënt met data. De software van Werktijden.nl stuurt je bijvoorbeeld maandelijks data met onder andere het aantal werkuren in totaal en per werknemer (inclusief minuren en plusuren). Op basis daarvan kun je nieuwe periodes veel beter inschatten. Vooral als je na verloop van tijd data over een paar jaar hebt.
Met andere woorden: slimme urenregistratie software doet meer dan alleen het bijhouden van arbeidsuren. Sterker nog, het zorgt voor efficiëntie én kosten- en tijdsbesparing. Een waardevolle toevoeging voor elke retailer.

Personeelsplanning en urenregistratie software voor de retail
Werktijden.nl biedt een totaalpakket met urenregistratie en personeelsplanning software voor elk type bedrijf in de retail. Het heeft tientallen jaren ervaring en werkt onder andere samen met merken als: Blokker, Suitsupply, Eetos, Bruna, Specsavers, Primera, Shoeby en Grapedistrict. De klanten geven vooral aan meer overzicht en rust te ervaring door het gebruik van Werktijden. Ook houden ze meer tijd over.

Samenvatting
Wil je geen onnodige tijd verliezen aan het maken van personeelsplanningen en het registeren en bijhouden van de gemaakte uren van je personeel? Overweeg dan slimme urenregistratie software. Het werkt eenvoudig en zorgt in één klap voor meer efficiëntie. Andere grote retailers gingen je al voor door met de gebruiksvriendelijke software van Werktijden te werken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!