Galeria zet Inno in België te koop

Galeria zet Inno in België te koop

Er zijn nog geen concrete onderhandelingen begonnen; het verkoopproces is pas net in gang gezet.

De kogel is door de kerk: Galeria Karstadt Kaufhof heeft besloten om alle 16 vestigingen van zijn Belgische Warenhuisketen Inno te koop te zetten. Ook komt de webshop in de etalage terecht. 

De Belgische warenhuisketen zegt zelf dat er nog geen concrete onderhandelingen zijn begonnen; het proces is pas net in gang gezet. "Dat betekent dat voorlopig alles ongewijzigd blijft voor de medewerkers, partners en klanten van de 16 warenhuizen en Inno.be."

Het bedrijf heeft goede hoop op de verkoop. Inno was dit jaar voor het eerst in 2 jaar weer winstgevend, en belandde zo'n 10 miljoen euro in het zwart. Begin 2023 werd nog bekend dat de keten zich de komende tijd meer zou positioneren als premiumwarenhuis. Naar eigen zeggen heeft dat zijn vruchten afgeworpen. 

De verkoop komt niet uit de lucht vallen: al in februari dit jaar meldde Galeria te overwegen om de Belgische warenhuisketen van de hand te doen. Herstructureringsexpert Arndt Geiwitz, die het noodlijdende moederbedrijf begeleidde, zei echter dat er nog geen concrete verkoopgesprekken plaatsvonden

De verkoop moet moederbedrijf Galeria Karstadt Kaufhof wat lucht geven: Inno zou tussen de 50 en 100 miljoen euro kunnen opleveren. Dat komt het bedrijf niet slecht uit, sinds het eerder dit jaar op de rand van een faillissement bevond. Een reddingsplan was Galeria's voorlopige redding, waarbij 47 van de 129 winkels werden gesloten en 4.000 medewerkers werden ontslagen. Het concern belandde in grote financiële problemen als gevolg van de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!