Geen doorstart voor Bath & Body Works in Nederland 

Geen doorstart voor Bath & Body Works in Nederland 

Een doorstart is op het laatste moment stukgelopen, blijkt uit het faillissementsverslag.

De 3 winkels van Bath & Body Works in Nederland blijven gesloten. De gesprekken die de curator de afgelopen maanden voerde met een doorstartkandidaat, zijn uiteindelijk stukgelopen. Daarmee start franchisenemer Amarla niet door. 

Dat blijkt uit het onlangs verschenen faillissementsverslag van curator en bewindvoerder Rolf Everhardus. 

De activa van de failliete franchisenemer van Bath & Body Works in Nederland, Amarla, stonden op het punt om te worden overgenomen onder een nieuwe partij. Dat liep uiteindelijk stuk: de doorstarter kwam zijn afspraken niet na en hield volgens de curator betrokken partijen 'slecht op de hoogte' van de voortgang. Volgens de doorstarter zelf lukte het niet om tot een overeenstemming te komen met een nieuw distributiecentrum, waarna hij zich op het laatste moment terugtrok. 

De franchisenemer van Bath & Body Works in Nederland, België en Griekenland ging in 2023 op de fles. Everhardus focuste zich in zijn zoektocht naar een doorstarter vooral op partijen die al een licentie hadden van het merk Bath & Body Works. Dit omdat er strenge eisen zijn bij de inrichting van de Bath & Body Works-winkels. Toen deze partij niet werd gevonden, bleek het 'vrijwel uitgesloten' om tot een doorstart te komen. 

Bath & Body Works had 3 winkels in ons land: in Mall of the Netherlands, aan de Amsterdamse Kalverstraat en in Den Haag. De deuren van de winkels blijven gesloten. 

Victoria's Secret
Uit het vorige faillissementsverslag bleek dat de franchisenemer is meegetrokken in de val van zusterbedrijf Agora, dat voorheen de Victoria's Secret-winkels in Nederland uitbaatte. Toen dat bedrijf failliet ging, kon Amarla niet voldoen aan zijn financiële verplichtingen. Ter illustratie: de Victoria's Secret-winkels brachten 80 procent van de omzet in het laatje, Bath & Body Works de overige 20 procent. Bath & Body Works leverde te weinig op om dat financiële gat te dichten.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!