Bladeren en takken van gekapte bomen gaan bij Meet Tree niet de versnipperaar in, maar zijn een cruciaal ingrediënt voor cosmetica en snoepjes. Het botanische merk opende zijn tweede winkel in het drukke shopdistrict Ginza, Tokio. Dat moet vooral een plek zijn om de natuur te ervaren.

 

Shinrin-yoku, letterlijk vertaald als ‘baden in de atmosfeer van een bos’, is een populair fenomeen in Japan. Je haalt niet even snel een frisse neus, maar ervaart het bos met al je zintuigen. Je hoort de vogelgeluiden, voelt de boomschors en ruikt de bladeren. Die meditatieve boswandelingen zijn hier een populaire therapie tegen stress en futloosheid. Dat het bos bij veel mensen een belangrijke plek heeft, is niet zo verwonderlijk in een land dat voor ongeveer twee derde bedekt is met uitgestrekte wouden.


In het luxueuze shopdistrict Ginza in de hoofdstad Tokio is sinds begin dit jaar Meet Tree te vinden. De naam zegt het al: een winkel waar consumenten bomen kunnen ontmoeten. Of beter gezegd, afgeleiden van bomen. Bij Meet Tree vind je namelijk skincare en zoetwaren gemaakt van oliën uit de bladeren van de...