E-paper displays: baanbrekende aanvulling op digital signage

E-paper displays: baanbrekende aanvulling op digital signage

De ontwikkelingen in e-paper technologie gaan razendsnel. Steeds helderdere kleuren en grotere displays. E-paper is net zo leesbaar als papier, maar met de flexibiliteit van digitale technologie.

In de dynamische wereld van retail is het essentieel om flexibel en efficiënt te kunnen reageren op veranderende marktomstandigheden en klantbehoeften. Traditionele printoplossingen zijn vaak te traag en inflexibel om hier adequaat op in te spelen. Dit is waar e-paper displays de perfecte aanvulling vormen op je bestaande digital signage infrastructuur. Deze displays bieden een duurzame, kostenbesparende en centraal aanstuurbare oplossing die printposters moeiteloos kan vervangen. Zo kunnen retailers niet alleen hun CO2-voetafdruk verkleinen, maar ook de logistieke uitdagingen en foutmarges die met print komen, aanzienlijk verminderen.

First Impression geeft je graag een inkijkje in hoe e-paper een waardevolle aanvulling is op digital signage en welke voordelen het kan bieden voor de retailsector.

Wat is e-paper?
E-paper is een displaytechnologie die het uiterlijk van zowel zwart/wit- als kleureninkt op papier nabootst. E-paper displays zijn geavanceerde digitale displays die alle statische content kunnen weergeven zonder constant energie te verbruiken. Dit maakt ze extreem energiezuinig. De batterij gaat superlang mee, of als je gebruikmaakt van e-paper op zonne-energie, hoef je je nooit druk te maken over de energiebron. Ze kunnen centraal worden aangestuurd, wat betekent dat je in real-time de content kunt aanpassen, zonder de logistieke rompslomp van traditionele printmedia.

E-paper versus digital signage
Bij First Impression zien we e-paper als de ideale vervanger van lightboxen en papieren POS. Dankzij de unieke technische kenmerken – geen lichtbron nodig, geen stekker nodig én centraal aan te sturen content – is het een uitstekend communicatiemiddel. 

E-paper vormt een waardevolle aanvulling op de totale winkelcommunicatie. E-paper is namelijk uitstekend leesbaar op plekken waar veel (zon)licht is. Hierdoor biedt e-paper een flexibele oplossing voor diverse retailomgevingen. 

Een van de grootste voordelen die e-paper displays delen met digital signage is de mogelijkheid om content centraal aan te sturen. Dit maakt het voor retailers mogelijk om snel en flexibel te reageren op veranderingen in het aanbod of prijzen, zonder de beperkingen van printmedia. Dit levert direct een aanzienlijke kostenbesparing op. Door de overgang naar e-paper displays worden logistieke kosten, zoals transport van printmaterialen, aanzienlijk verminderd. Bovendien worden fouten zoals te late leveringen of het verkeerd ophangen van posters voorkomen.

Maar zal e-paper digital signage in alle vormen gaan vervangen? Dat zien wij niet gebeuren, omdat het de kracht van bewegende en dynamische (3D) content niet kan evenaren. Ook zijn de beschikbare formaten displays nog beperkt. Momenteel zijn er geen displays boven de 32” beschikbaar. Bovendien tipt de huidige e-paper technologie nog niet aan de rijke kleuren van LED-technologie. En het wisselen van de beelden duurt vooralsnog rond de 30 seconden.

Voorbeelden van e-paper displays
Voor het genereren van traffic en het uitdragen van je brand story zijn LCD- en LED-displays nog steeds de sterkste keuze vanwege hun dynamiek en opvallendheid. Echter, op plekken in de winkel waar regelmatige contentwisselingen nodig zijn, maar waar digitale signage financieel minder interessant is, bieden e-paper displays een efficiënte en duurzame oplossing:

1.    Actiegerichte gebieden
Denk aan secties van de winkel waar aanbiedingen of productinformatie regelmatig worden bijgewerkt. E-paper displays kunnen hier snel en eenvoudig nieuwe informatie tonen zonder dat er papier aan te pas komt. Denk aan prominente plekken zoals promotie- en reclameborden in etalage, winkel en kassa, maar ook digitale menuborden in horecagebieden.

2.    Wayfinding en navigatie
E-paper displays kunnen ook gemakkelijk worden ingezet als Interactieve plattegronden en bewegwijzering in grote winkelcentra, winkels met meerdere verdiepingen of warenhuizen. De content is over het algemeen statisch, maar kan bijvoorbeeld bij speciale acties wel snel worden aangepast.

3.    Informatieborden
Klanten kunnen gemakkelijk toegang krijgen tot relevante informatie zonder hulp van personeel. Denk hierbij aan weergave van productinformatie, zoals beschrijvingen, ingrediënten en gebruiksaanwijzingen.

Innovaties op komst
In een tijd waarin bijna elke retailer continu zoeken naar efficiënte en duurzame manieren om met klanten te communiceren, biedt e-paper een veelbelovende oplossing. De technologie evolueert snel en grotere displays van 32” gaan we steeds meer in winkels tegenkomen. En als we naar de toekomst kijken, gaan we zeker ook 55” displays zien – of zelfs 75” – waar bijvoorbeeld Samsung al op heeft gehint. 
Wil je weten hoe e-paper displays een aanvulling kunnen zijn op jouw winkelcommunicatie? Neem dan snel contact op met een van onze adviseurs. Wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden.

www.firstimpression.com/nl/e-paper

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!