Als je al een jaar of vijftig een goedlopende traditionele bakkerij hebt, is het verleidelijk de boel lekker zijn gangetje te laten gaan. Daar dacht Bakkerij Both in Abcoude anders over.

Bakkerij Both is al jaren een bekende naam in Abcoude en heeft ook vestiging in het nabijgelegen Loenen aan de Vecht. Recent besloten de eigenaren dat het tijd was voor een nieuwe vestiging in Abcoude, aan de Amsterdamsestraatweg. Niet ter vervanging van de eerste, maar om daarnaast ruimte te bieden voor wat nieuwe impulsen. Het resultaat van het werk van architect Jasper Klinkhamer is een opvallend modern design, met veel gebruik van licht hout voor zowel de productpresentatie als aan het plafond. Een opvallende toonbank maakt het niet moeilijk raden wat de huiskleur van Both is.

Naast een 'design bakery' is de nieuwe vestiging ook een 'experience bakery' geworden. De winkel is namelijk gecombineerd met een open bakkerij, zodat de klant het gehele bakproces in de winkel kan ervaren, net als in een restaurant met open keuken. Verder is ruimte gemaakt voor een koffiecorner, waar klanten op stoelen en tafels van een al even modern design kunnen plaatsnemen voor een gebakje. Overigens heeft Both in de nieuwste locatie niet alleen qua design oog voor eigentijdse elementen, want het is daarnaast de enige winkel die ook op zondag geopend is.

Woon-winkelcomplex Heeren van Angstel aan de Amsterdamse ontpopt zich zo langzamerhand tot een heus foodtheater. Pal naast Bakkerij Both opende Plus er niet zo lang geleden een Briljant 2.0-winkel, destijds de eerste van dit nieuwe concept dat volledig op vers eten is gericht.