Wat ziet Dekbed Discounter in Koopjedeal.nl?

Wat ziet Dekbed Discounter in Koopjedeal.nl?

Het beddenassortiment uitbreiden met meubels klinkt als een goede zet. Maar wat moet Dekbed Discounter met de dagaanbiedingswebsite Koopjedeal.nl? De discounter nam afgelopen maand de failliete koopjessite over voor driehonderdduizend euro en fuseerde ook met meubelzaak De Arend. Hoewel het lijkt alsof Dekbed Discounter schiet met hagel, heeft eigenaar Niels Verwij de stip aan de horizon duidelijk in zicht. 

Begin juli werd bekendgemaakt dat Koopjedeal.nl in zwaar weer verkeerde. Aanleiding was de brand in september vorig jaar die voor miljoenen aan schade heeft aangericht, waardoor het bedrijf niet meer aan zijn betalingsverplichting kon voldoen. “Ik kende de eigenaar van Koopjedeal.nl al en toen ik hem sprak, begreep ik dat het niet goed ging met het bedrijf”, vertelt Verwij, die zelf vroeger ook zo’n dagaanbiedingssite heeft gehad. “Het was voor ons een één-tweetje, omdat we veel producten hebben die we kunnen aankoppelen aan het systeem van Koopjedeal. Dan zijn de marges voor ons gunstiger, aangezien we het niet hoeven in te kopen bij derden.” Verwij ziet weinig verschil tussen de twee...

Het beddenassortiment uitbreiden met meubels klinkt als een goede zet. Maar wat moet Dekbed Discounter met de dagaanbiedingswebsite Koopjedeal.nl? De discounter nam afgelopen maand de failliete koopjessite over voor driehonderdduizend euro en fuseerde ook met meubelzaak De Arend. Hoewel het lijkt alsof Dekbed Discounter schiet met hagel, heeft eigenaar Niels Verwij de stip aan de horizon duidelijk in zicht. 

Begin juli werd bekendgemaakt dat Koopjedeal.nl in zwaar weer verkeerde. Aanleiding was de brand in september vorig jaar die voor miljoenen aan schade heeft aangericht, waardoor het bedrijf niet meer aan zijn betalingsverplichting kon voldoen. “Ik kende de eigenaar van Koopjedeal.nl al en toen ik hem sprak, begreep ik dat het niet goed ging met het bedrijf”, vertelt Verwij, die zelf vroeger ook zo’n dagaanbiedingssite heeft gehad. “Het was voor ons een één-tweetje, omdat we veel producten hebben die we kunnen aankoppelen aan het systeem van Koopjedeal. Dan zijn de marges voor ons gunstiger, aangezien we het niet hoeven in te kopen bij derden.” Verwij ziet weinig verschil tussen de twee bedrijven, die beide grotendeels bestaan uit een webshop. Het bedrijf achter Dekbed Discounter is naar eigen zeggen operationeel sterk en de dingen die bij Koopjedeal niet goed geregeld waren, waren bij de discounter wel op orde. Dat maakte de overname een interessante zet. “Het maakt niet zoveel uit of wij nou dekbedden verkopen of iets anders. Al moeten we morgen planten verkopen, dan kunnen we dat ook. Het werkt operationeel hetzelfde.”

Verwij houdt het concept van Koopjedeal hetzelfde. Wel wordt de service van de website geoptimaliseerd, zodat deze aan de standaard van Dekbed Discounter voldoet. “Dat is stap één. We willen gewoon dat Koopjedeal weer een goede webshop wordt waar je in een vertrouwde omgeving spullen kunt kopen en waar mensen blij zijn met de producten.” Het aanbod zal daarbij wat vernieuwd worden, maar blijft grotendeels hetzelfde. Daarnaast heeft Verwij al het personeel van Koopjedeal een aanbod gedaan, waar een deel gebruik van heeft gemaakt en een ander deel niet. De klanten die gedupeerd zijn na het faillissement van de koopjessite, zijn gecompenseerd met spaarpunten. “Alle mensen hebben het aankoopbedrag uitgekeerd gekregen in spaarpunten, die wisselen mensen ook allemaal in nu.” Met de compensatie hoopt Verwij het vertrouwen van de consument weer terug te winnen.  

De Arend
Niet alleen nam Dekbed Discounter Koopjedeal over, ook maakte het eind juni bekend te fuseren met meubelzaak De Arend. Verwij vertelde in een eerder interview met RetailTrends de focus te willen houden op ‘de grootste webshop voor beddengoed in de Benelux’. Nu vallen er ook een meubelzaak en koopjessite onder zijn dak. Hoe houd je dan toch de focus op die grootste webshop voor beddengoed? “Ik denk dat de focus vooral moet liggen op de onlineverkoop van artikelen en het operationele systeem daarvoor optimaliseren. Dat blijven we doen.” Dat wil nog niet zeggen dat de focus volledig gericht is op de onlineverkoop, op het kantoor van de discounter werken momenteel 110 medewerkers. “Daar zitten verschillende mensen aan verschillende bedrijven te werken en die hebben daar honderd procent focus op. Alleen wij als directie hebben meer om op te letten en die tijd hebben we ook gekregen, omdat we de juiste mensen op de juiste plek hebben.” Momenteel is Dekbed Discounter bezig met het online krijgen van De Arend, die voor de fusie nog helemaal geen webshop had. 

Eerder liet Verwij weten ook zijn fysieke locaties uit te willen breiden en een stap over de grens te zetten. Van beide projecten is door de tussenkomst van twee overnames weinig terecht gekomen. “We willen nu de focus hebben op het online gedeelte, omdat we daar nu heel hard groeien. Dat was ook onverwacht voor ons. Dat gebeurt ineens en dan moet je happen op het goede moment. Dat hebben we gedaan en nu moeten we kijken of we dit verder kunnen uitbreiden.”

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!