Wehkamp introduceert duurzamere verpakking

Wehkamp introduceert duurzamere verpakking

Wehkamp ruilt volgend jaar zijn rode verpakking in voor een duurzamere variant. De nieuwe plastic zakken zijn gemaakt van gerecycled materiaal en bevatten minder inkt, waardoor ze minder CO2 opleveren.

Hierdoor zijn de verpakkingen minder schadelijk voor het milieu, laat de Nederlandse webshop weten. Per jaar verstuurt Wehkamp ongeveer elf miljoen bestellingen, waarvan het grootste deel in plastic zakken wordt verpakt. De nieuwe plastic zakken krijgen een neutraal uiterlijk met ‘minimale kleurpigmenten’. Zo reduceert Wehkamp naar eigen zeggen 64 procent van de CO2-uitstoot.

De webshop zegt waar mogelijk bewust voor plastic zakken te kiezen, omdat deze minder lucht bevatten dan kartonnen dozen. Deze nemen minder ruimte in waardoor er minder bestelbussen nodig zijn. Ook het karton van de dozen is recycle- en afbreekbaar. 

Maarten Tibosch, coo Wehkamp: “Met deze aanpassingen slagen we in onze ambitie, om in 2020 alleen nog verpakkingen te gebruiken die voor honderd procent uit gerecycled materiaal bestaan of herbruikbaar zijn.” Hij laat daarnaast weten dat het Wehkamps ambitie is om in 2025 geheel klimaatneutraal te zijn. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!