Deze winkel geneest fastfoodliefhebbers

Deze winkel geneest fastfoodliefhebbers

Fastfoodfanaten in Tokio die zich schuldig voelen na weer een ongezonde maaltijd, kunnen nu iets doen aan hun slechte gevoel. Pop-up store Fast Food Aid heeft alles in huis om de misgelopen vitaminen en andere noodzakelijke voedingsstoffen alsnog binnen te krijgen.

De winkel presenteert zich als 's werelds 'eerste supplementwinkel voor fastfood'. Het is opgezet als een laboratorium en biedt potjes pillen met de voedingsupplementen. Consumenten hoeven daar niet voor te betalen. Ze moeten alleen het recept van hun laatst genuttigde fastfoodmaaltijd meenemen en krijgen bij hun pillen een professioneel advies over de gezondheidsrisico's van fastfood.

De winkel is ontworpen door Ikkyu en Junya Sato van studio Kaibutsu, op verzoek van restaurant Dohtonbori, een restaurant voor gezond biologisch fastfood. Het interieur is zo klinisch mogelijk gemaakt, als een steriele ruimte.

Veel jongeren in de wijk Harajuku, waar de winkel gevestigd is, eten volgens Ikkyu ongezond. Het doel van de pop-up store is het ontmoedigen van een ongezond eetpatroon. Er zijn plannen om de winkel, die tijdelijk gesloten is, een meer definitief vervolg te geven.