Nieuw RetailTrends Event: Blurring in Retail

Nieuw RetailTrends Event: Blurring in Retail

Wat iedere retailer zich afvraagt: hoe kun je meer bezoekers trekken, de klantervaring verbeteren én zorgen dat je klanten meer uitgeven? Een van de grootste trends waar retailers op inspringen is blurring: het combineren van detailhandel, horeca en dienstverlening in één ruimte. Door een mix van retailconcepten aan te bieden, bied je de consument keuze, kwaliteit en beleving. Een aantrekkelijk concept dus, voor veel retailers.

In praktijk loopt blurring echter vaak spaak door een keur aan moeilijkheden: lastige lokale regelgeving, een strijdig bestemmingsplan, gemeentelijke vergunningsvoorschriften, een contractuele bestemming in de huurovereenkomst of andere exclusieve afspraken in het contract tussen huurder en verhuurder. Dat is jammer, want retailers willen vooruit en hun klanten worden er blij van.

Hoe kun je als retailer toch de gewenste retailmix aanbieden? Hoe om te gaan met juridische hobbels? Waar liggen mogelijkheden binnen de regelgeving? Wat zijn de nieuwste trends? Drie professionals uit de praktijk praten u bij en geven u concrete en praktische handreikingen.

Deze Business Meeting wordt georganiseerd in samenwerking met Vastgoedjournaal en is slechts toegankelijk voor 45 professionals.

Hoofdprogramma en sprekers
12:00 - 13:00 uur:
Inlooplunch

13:00 uur: Marja Ruigrok, fractievoorzitter VVD in gemeente Amsterdam en initiatiefnemer van diverse freezones in AmsterdamIn drie verschillende Amsterdamse gebieden kunnen ondernemers en bewoners gedurende twee jaar samen afstemmen welke mogelijkheden en vermindering van regelgeving ze willen inzetten voor extra dynamiek. Zo fungeren deze gebieden als proeftuin.

- Wat is een freezone?
- Biedt het wegnemen van regelgeving inderdaad extra impuls voor winkelstraten?
- Welke andere mogelijkheden dan blurring biedt een freezone?

13:30 uur: Presentatie nabespreken met aanwezigen

13:45 uur: Rick Moorman, House of Men, baanbrekende herenmodezaak op Gelderlandplein in Amsterdam

Moorman is een top-ondernemer die het maximale uit zijn retailconcept haalt. Hij zoekt daarmee de randen op van de regelgeving en daar hoort blurring bij. Welke opstakels kwam hij tegen toen hij drank wilde schenken aan zijn klanten? En mag je wel baarden scheren in een kleding winkel? Een besloten borrel voor je vaste klantenkring, is dat een optie? Moorman heeft alles gedaan om zijn winkelconcept tot een succes te maken en deelt zijn ervaringen en tegenslagen met de aanwezigen.

- Hoe je business te draaien in tijden van crisis?
- Hoe om te gaan met de daaruit voortvloeiende tegenwerking bij blurring?

14:15 uur: Presentatie nabespreken met aanwezigen
14:30 uur: Korte pauze

15:00 uur: Wiert Jan Berghuis en Marieke Snippe, advocaten bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten

Berghuis en Snippe zijn als advocaat beiden werkzaam in Amsterdam, en gespecialiseerd in vastgoed(recht). Vanuit deze specialisatie zullen zij ingaan op de wet- en regelgeving rondom blurring.

- Het wettelijk kader, (lokale) wet- en regelgeving
- Mogelijkheden en onmogelijkheden
- Vragen en antwoorden

15.30 uur: Presentatie nabespreken met aanwezigen
15:45 uur: Borrel en napraten

Praktische informatie
Datum: donderdag 13 april 2017
Tijd: vanaf 12.00 uur
Locatie: Novotel, Europaboulevard 10, Amsterdam
Organisatie: Vastgoedjournaal en RetailTrends Media
Kosten deelname: 295 euro (excl. btw)

Aanmelden?
Meld u aan en laat u bijpraten over de meest recente ontwikkelingen rondom blurring. Stuur een mail naar events@retailtrends.nl met als onderwerp 'Blurring'.

Tip: Om de interactie van deze meeting te stimuleren kunt u vooraf uw vragen mailen naar events@retailtrends.nl. Zo weet u zeker dat uw vragen behandeld worden.