​Zo zou een winkel van Kings of Indigo eruitzien

​Zo zou een winkel van Kings of Indigo eruitzien

Kings of Indigo is bezig met de opening van een eerste eigen winkel. Het benodigde retailconcept is eerder dit jaar getest op de Modefabriek in Amsterdam, waar het duurzame denimlabel voor het eerst een volledig eigen stand had.

Kings of Indigo werkte de afgelopen jaren al vaker met pop-up winkel, maar wil later dit jaar over een eigen winkel beschikking. Het liefst in Amsterdam, maar ook een nabijgelegen stad als Haarlem is volgens oprichter Tony Tonnaer een optie. Voor september moet de ideale locatie zijn gevonden, vertelt hij aan FashionUnited.

Kings of Indigo is volgens Rank a Brand één van de meest duurzame jeansmerken. Het merk scoort het hoogst voor ecologie en arbeidsomstandigheden, onder meer door het gebruik van duurzame ruwe materialen. Kings of Indigo ziet duurzaamheid zelf als een bonus. Consumenten moeten volgens Tonnaer de jeans kopen omdat ze die ‘mooi, tijdloos en cool vinden en de broeken lekker vinden zitten’. “Mensen onbewust bewuste keuzes laten maken, dat vinden wij mooi.”

Voor het retailconcept werkt Kings of Indigo (K.O.I.) – uiteraard – met duurzame materialen. Zo zijn de meubels van glad metaal en gerecycled hout voor een industriële, vintage uitstraling. De pallets waarop producten worden getoond zijn gemaakt van overgebleven houtsnippers, gelaagd met een biologische was en vervolgens bedekt met een transparante coating voor een glanzende afwerking. “Net als bij onze producten wil ik de beste kwaliteit materialen gebruiken, die duurzaam geproduceerd of gerecycled zijn en eenvoudig herbruikbaar en uiteindelijk recyclebaar zijn”, aldus Tonnaer.

Het nieuwe, modulaire concept wordt straks niet alleen in de eerste winkel van K.O.I. gebruikt, maar is ook bedoeld voor shop-in-shops in warenhuizen. Zo is het merk onder meer te koop bij de Bijenkorf. Kings of Indigo wil geen massaretailer zijn, maar het beste duurzame denimmerk worden. Dat gaat stap voor stap, vertelt Tonnaer op Changemakers in Retail. Bij iedere collectie die hij creëert, betekent dat keuzes maken.

Changemakers in Retail op 9 mei in Utrecht
Ontmoet pioniers en krijg praktische handvatten voor nieuwe businessmodellen, innovatie en leiderschap op Changemakers in Retail. Changemakers in Retail is een event van RetailTrends Media over verandering en kansen. Staan voor product, merk, consument, werknemers en de wereld biedt kansen voor groei en onderscheidend vermogen. Waar kan uw bedrijf het verschil maken? www.changemakersinretail.nl

Beeld: Kings of Indigo