Jeans Centre heeft net als retailers als WE Fashion, Manfield en Sacha een nieuw winkelconcept gelanceerd in Hoog Catharijne. Vorige week ging de modeketen van start in Utrecht, dat een van de laatste ontbrekende grote steden op het verlanglijstje was.

Jeans Centre wil beter bereikbaar zijn bij een breder publiek, vertelt ceo Peter Berg. Deze zomer wordt ook een flagshipstore in het centrum van Den Haag geopend. Van de tien grootste steden van ons land is er dan alleen nog geen winkel in Amsterdam.

Met het winkelconcept dat in Hoog Catharijne is geopend wil Jeans Centre naast de huidige klant ook de groep 25 tot 35 jaar meer aanspreken. “De deskundigheid is in al onze winkels te vinden, maar hier is extra focus gelegd op de beleving door het interieur”, aldus Berg.

Het winkelconcept werd het afgelopen jaar al op meerdere locaties geopend. Denim speelt de hoofdrol in het nieuwe concept, zegt hij. “Het stoere en authentieke van ons merk zie je terug in het hout en staal van het interieur en denim gerelateerde accessoires.” Qua service kenmerkt de winkel zich door een koffiebar, gratis coupeuseservice en grote jeanswand waar medewerkers staan om de juiste fit en maat te vinden. Producten die niet voorradig zijn, worden gratis thuisgestuurd.

Jeans Centre heeft bij de opening van de nieuwste winkel een bloggersevent gehouden, die volgens de retailer voor ‘een hoge opkomst en goede vibe’ zorgde. Bloggers konden een zogenoemde ‘jeans experience’ ondergaan, waarbij ze door denimspecialisten alles te horen krijgen over onder meer wassingen, fittings en recovery. Daarna werd de jeans op een Japanse manier gecustomized (Sashiko stitching).