Het winkelkasteel van Knoll

Het winkelkasteel van Knoll

Het Amerikaanse meubelmerk Knoll heeft de smaak te pakken. Na het succes van zijn eerste eigen winkel in New York, is het direct-to-consumer model nu uitgebreid naar Los Angeles. De nieuwe winkel heeft veel weg van een kasteel in Marokko van voormalig topman Yves Vidal.

Knoll is tachtig jaar geleden opgericht en wordt tegenwoordig beschouwd als een van de belangrijkste designmerken ter wereld. ‘Een echte design leader’, aldus fonQ, dat stoelen van het merk in zijn webwinkel verkoopt. Knoll heeft honderden awards gewonnen en meer dan dertig producten zijn te vinden in het Museum of Modern Art in New York. 

In de hoop de meubels toegankelijker te maken, werd zo’n vijf jaar terug de eerste winkel in Manhattan geopend. De tweede ‘home design shop’ is sinds vorige maand in West-Hollywood te vinden. Het label heeft daar op de beschikking over een kleine vierhonderd vierkante meter winkeloppervlakte, dat oogt als een huis met verschillende kamers.

De façade van het gebouw springt in het oog vanwege het gebruik van met de hand gepolijst, grijs terrazzo. Opvallender zijn de witte bogen in de winkel. Het lokale architectenbureau Johnston Marklee heeft goed gekeken naar het kasteel van Yves Vidal in Marokko, dat hij in de jaren zestig kocht en opknapte. Daarbij gaat het om het York Castle in Tanger, dat in de zestiende eeuw is gebouwd. Het kasteel heeft een reeks prominente buitenbogen, die veel weg hebben van de vrijstaande bogen in de winkel in Los Angeles.

Klanten kunnen in de winkel terecht voor de volledige collectie van Knoll, waaronder klassiekers van onder meer ontwerpers Florence Knoll, Ludwig Mies van der Rohe en Marcel Breuer. Ook zijn er items als banken en tafels te vinden die voor het eerst beschikbaar zijn in de Verenigde Staten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in