Het Amsterdamse kunstproject van John Fluevog

Het Amsterdamse kunstproject van John Fluevog

De Canadese schoenenketen John Fluevog Boots & Shoes heeft zich de afgelopen vijftig jaar langzaam verspreid over Noord-Amerika, waar het inmiddels 24 winkels heeft. De 25ste winkel is een bijzondere: niet alleen opent het merk voor het eerst een winkel buiten Canada of de Verenigde Staten, die vestiging staat ook nog eens in Amsterdam.

Fluevog kondigde zijn komst eind vorig jaar aan en heeft zich gevestigd aan de Heiligeweg, in het voormalige pand van schoenenwinkel El Ganso. Daar neemt de schoenenverkoper zo'n 75 vierkante meter in beslag, verdeeld over twee verdiepingen. Fluevog zegt iedere winkel te behandelen als een kunstproject en een eigen persoonlijkheid mee te geven. Zo is de layout van de Amsterdamse winkel, qua design, kleur en de bewegende stellage in de etalage, speciaal voor de locatie ontwikkeld. Bepaalde elementen zijn wel meegenomen, zoals de zogeheten story wall, die de geschiedenis van het merk en de connectie met de stad weergeeft.

Exclusief voor de Amsterdamse locatie is de prepare scout ontworpen, die omschreven wordt als de fashionable versie van een klomp. Daarnaast is nog een limited edition Amsterdam Fluevog Shoe gelanceerd, met slechts twintig exemplaren voor dames en vijftien voor heren. Op de zolen en in schoenen staat de tekst 'Kunstproject op de Heiligeweg 37', zoals Fluevog vaker teksten en quotes in zijn schoenen verwerkt.

Amsterdam stond voor Fluevog al langer op het wensenlijstje. “Dit is een enorme stap voor ons en we zijn er klaar voor om ons merk naar de historische straten van Europa te brengen”, aldus de oprichter. Het merk zou het vooral goed doen bij beroemdheden, van The Beach Boys in de jaren zeventig tot Beyoncé en Lady Gaga vandaag de dag.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in