Unox verwijdert geur- en smaakstoffen uit rookworst

Unox haalt de belangrijkste geur- en smaakstoffen uit de rookworsten. Deze worden vervangen door natuurlijke kruiden- en specerijextracten. Het bedrijf wil de rookworsten daarmee gezonder maken.

Het zogeheten E-nummer 621 was de onnatuurlijke smaakversterker die lange tijd niet te vervangen was, maar door nieuwe technologie is dat volgens Unox nu wel het geval. Ook het kleurende ingrediënt varkenshemoglobine wordt nu niet meer aan de rookworst toegevoegd. Na de rookworst worden de kunstmatige- geur en smaakstoffen ook uit producten als soepen, knakworstjes en stamppotten gehaald.

Nu Unox aan een nieuw winterseizoen staat, waarin de rookworst de traditionele begeleider van allerlei stamppotten is, begint het bedrijf ook met een nieuwe campagne onder de naam 'Eerlijk is heerlijk'. Hiermee speelt het in op de consumentenbehoefte naar natuurlijk en bewust eten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!