Ook Action haalt reisstekker terug

Winkelketen Action haalt een reisstekker terug, omdat die mogelijk een elektrische schok afgeeft. Het apparaat kan een schok geven bij verkeerd gebruik van de adapter. De reisstekker is verkocht in de maanden april en mei van dit jaar, meldt de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) maandag. Wie de stekker retourneert, krijgt zijn geld terug.

Vorige week haalde Blokker een stekker terug met hetzelfde defect. Volgens de importeur die aan Action levert, Inter-East, gaat het niet om dezelfde fabrikant en importeur, maar vertonen de stekkers hetzelfde defect. 'Het zijn kopieën.' Een soortgelijke stekker, ook weer met een identiek mankement, kwam volgens hem daarom bij Kruidvat helemaal niet in de winkels terecht.

De importeur voor Action vindt het onzin dat de stekkers uit de winkel moeten. “Je moet alles uit de kast halen om het verkeerd te doen om misschien in de badkamer een schokje te krijgen”, zegt directeur Peter Habets. Bovendien meet de VWA volgens hem met twee maten. Transavia zou dergelijke stekkers met tienduizenden in zijn vliegtuigen hebben verkocht, zonder dat de VWA ingreep.

Habets stelt dat het bij hem slechts om 2500 stekkers gaat van een paar euro en dat hij nu voor zeventienduizend euro aan advertentiekosten heeft moeten maken om de stekkers teruggehaald te krijgen. Bovendien moet hij nog afwachten of hij de kosten voor de aankoop van de stekkers in China terugkrijgt van de leverancier.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!