Japanse retailer teelt groente zelf

De Japanse supermarktketen Seven & I gaat zelf groente telen. De formule wil zo inspelen op de toenemende vraag van Japanse consumenten naar binnenlands geproduceerd voedsel. De consumentenwens heeft zich onder meer ontwikkeld door een recent pesticidenprobleem met noodles die geïmporteerd waren uit China, schrijft Vakblad Agf.

De meeste groenten die Seven & I verkoopt zijn al afkomstig uit Japan, stelt een woordvoerder. “Maar consumenten verschuiven steeds meer richting de aankoop van binnenlands geproduceerde goederen, dus reageren we daarop.”

Seven & I is van plan om deze zomer al van start te gaan met het zelf telen van groenten. In eerste instantie zullen tien teeltbedrijven opgezet worden. Gecontracteerde telers worden daarmee buitenspel gezet. “We zijn van mening dat we de voedselveiligheid beter kunnen garanderen als we zelf de productie en leverantie in handen hebben.”

De keten beschikt over 180 zogenoemde Ito-Yokado-winkels en is met een omzet van 928 miljoen dollar per jaar de grootste winkelketen van Japan. Mogelijk wordt de levering van eigen producten ook uitgebreid naar de bekende Seven-Eleven-winkels en Denny’s Restaurants.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!