Onrust onder retailers Hoog Catharijne

De grootschalige renovatie van Hoog Catharijne leidt onder de kleinere ondernemers in het Utrechtse winkelcentrum tot grote onrust. Eigenaar Corió wil van Hoog Catharijne een ultramodern en groter winkelcentrum maken. Hierin is geen plek voor kleinere ondernemers.

Kleinere ondernemers die wel terug mogen komen, kunnen de huur vaak niet meer betalen. In sommige gevallen wordt die met een richtprijs van een kleine duizend euro per vierkante meter drie keer zo hoog. Dat kunnen de kleine ondernemers in de verste verte niet opbrengen.

Zelfs de grote winkelketens beginnen te protesteren. Ook zij vinden de nieuwe huurprijzen te hoog. Volgens Corio zijn die echter marktconform. Menno Overtoom, projectdirecteur Corió Vastgoed Ontwikkeling: “Wij zullen nooit te hoge huren vragen. Niemand heeft er belang bij als een huurder failliet gaat.”

Corió zegt de huidige huurcontracten in fasen op. Van diverse winkeliers is de huur al ontbonden. Een aantal heeft de opzegging al aangevochten. Tot dusverre tevergeefs.

Volgens de rechter mogen de huurcontracten (voor steeds maximaal vijf jaar) worden ontbonden, wanneer sprake is van duurzaam eigen gebruik.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!