Wal-Mart verkocht meer in februari

Wal-Mart heeft de omzet van winkels die langer dan een jaar open zijn, de identieke omzet, in februari met 5,1 procent zien stijgen ten opzichte van februari 2008. Inclusief brandstofverkopen bedroeg de identieke omzetgroei 4,5 procent. Dat heeft het grootste detailhandelsconcern ter wereld donderdag bekendgemaakt.

De omzetgroei lag daarmee boven de verwachting van analisten, die volgens Thomson Reuters gemiddeld uitgingen van een groei exclusief brandstofverkopen van 2,4 procent. De totale omzet steeg in de periode met 2,8 procent tot 30 miljard dollar. De internationale omzet zakte met 10,8%, als gevolg van negatieve wisselkoerseffecten. Tegen constante wisselkoersen klom de internationale omzet met 9,9%.

Wal-Mart liet bij de publicatie van de omzetcijfers over januari al weten niet langer een omzetverwachting af te geven voor elke maand, maar in het vervolg alleen nog voor een periode van drie maanden. Voor de periode van 31 januari tot 1 mei 2009 verwacht Wal-Mart dat de identieke omzetgroei tussen de één en drie procent zal uitkomen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!