Beter Bed ziet winst dalen

Beddenspecialist Beter Bed heeft afgelopen jaar de winst zien dalen ten opzichte van 2007. De nettowinst kwam uit op 22,1 miljoen euro, tegen 27,6 miljoen euro een jaar eerder. Beter Bed waarschuwde eind januari al voor een lagere winst. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 31,2 miljoen euro. In 2007 was dit nog 37,4 miljoen euro. De omzet steeg in 2008 wel licht met 2 procent naar 359 miljoen euro, dankzij promotie-acties en meer winkelopeningen.

In de tweede helft van het jaar verslechterde de situatie voor Beter Bed. Hoewel de onderneming in het vierde kwartaal nagenoeg eenzelfde omzet behaalde als een jaar eerder, daalden de nettowinst en het bedrijfsresultaat.

Het beddenbedrijf verwacht voorlopig geen herstel. In de eerste tien weken van dit jaar is de omzet per winkel ook afgenomen. Beter Bed verwacht dat de nettowinst in het eerste kwartaal zal halveren van 7,9 naar 4 miljoen euro.

Volgens topman Frans Geelen ligt de afname niet aan de positionering van Beter Bed. “We hebben het jaar afgesloten met een solide balans. Een degelijke financiële positie zien wij als een prioriteit onder de huidige omstandigheden.” Wel gaat de retailer zich richten op het verder terugbrengen van de kosten per winkel. Daarnaast worden promoties verscherpt en kijkt het kritischer naar de huurcontracten voor nieuwe winkels.

Het bedrijf, dat een agressief winkelbeleid voert, verwacht dat er in 2009 meer filialen worden gesloten dan in voorgaande jaren. maar denkt wel met meer vestigingen eind 2009 te eindigen. Beter Bed heeft ruim duizend vestigingen in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, België en Polen. Een derde van Beter Beds omzet komt uit Nederland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!