Otazu niet failliet

Ondanks de geruchten die in De Telegraaf stonden is sieradenmaker Otazu niet failliet. Dat meldt de distributeur van het bedrijf, Conny Gruijthuijsen Agenturen, in een brief aan klanten en media.

In de brief legt zij uit dat de general-manager de zaak vorig jaar plotseling verliet. Hierna bleek dat het bedrijf ingewikkeld in elkaar zat: met vele verschillende BV’s, zowel nationaal en internationaal. Hierop heeft oprichter en eigenaar Rodrigo Otazu de hulp ingeroepen van een bedrijfsadviseur, die een nieuw bedrijfsmodel heeft neergezet. Het bedrijf is gereorganiseerd en een aantal onderdelen zijn afgestoten. Intussen loopt het bedrijf weer op rolletjes”, aldus de brief.

De productie en bedrijfsvoering is sinds een half jaar in handen van een nieuwe eigenaar. Bij de fabriek in Bali zijn nieuwe technici in dienst getreden, die verantwoordelijk zijn voor de verbetering van de productie en nieuwe productlijnen. In Nederland komt eind augustus een Lady/Men collection silver uit. Op 10 september opent Otazu een shop-in-shop bij de Henri Bendel boutique op Fifth Avenue in New York.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!