Minder illegalen in Amsterdamse winkels

Het aantal winkels in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes waar mensen illegaal werkzaam zijn is fors gedaald. Dit is vooral te danken aan de Arbeidsinspectie die vorig jaar strenger is gaan controleren en voorlichting is gaan geven aan ondernemers, zo meldt de website Nieuws uit Amsterdam.nl.

Of de daling structureel is moet nog blijken. Later dit jaar gaat de Arbeidsinspectie samenwerken met Belastingdienst, UWV, politie en gemeente in een speciaal ‘interventieteam’ voor de detailhandel in Amsterdam. In 2007 controleerde de Arbeidsinspectie bijna honderd allochtone winkels in Amsterdam waarvan ruim eenderde werknemers illegaal in dienst had. Sinds het project in De Baarsjes is gestart is het aantal overtredingen daar gedaald tot vijf procent. Landelijk doen de overtredingen zich vooral voor bij stomerijen, markten en bakkerijen. Vaak gaat het om Bulgaren.

De Arbeidsinspectie stelt uitbuiting tegen te willen gaan. De instelling maakt echter geen melding van maatregelen om het voor uitgebuite werknemers makkelijker te maken om hun beklag te doen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!