IKEA op duurzame toer

De Zweedse woonketen IKEA richt zich meer op een duurzaam beleid. “Zowel voor de klant als voor het behoud van de natuur is het nodig om duurzaam te ondernemen”, vertelt Otto Cazemier, adjunct directeur van IKEA Nederland. “Als je daar niet verantwoord mee omgaat, overleef je als bedrijf simpelweg niet.”

De keten streeft naar minder uitstoot van CO2 tijdens het transport. In de winkels hangen energiezuinige lampen en IKEA wil klanten duidelijke productinformatie geven. Daarnaast worden de filialen zo gekozen dat ze goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Dan hoeft de klant niet met de auto en dat scheelt CO2-uitstoot. “Het liefst hebben we alle IKEA’s dicht bij het centrum van een stad. Dan kan iedereen gewoon op de fiets.”

Voor de thuistransporten van artikelen die klanten kopen, wordt gebruik gemaakt van vrachtwagens die voldoen aan de milieueisen. “En in Amsterdam rijden ze op gas. Het liefst zou ik ze vervangen voor elektrische wagens, maar dat is nu helaas nog niet haalbaar”, aldus Cazemier.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!