Juweliers kopen gestolen sierraden

Verschillende juweliers in Den Haag en omgeving kopen geregeld sierraden van criminelen, zonder dat ze naar de herkomst van de juwelen vragen. De politie gaat met het project ‘De heler maakt de dief’ harder optreden tegen malafide juweliers.

Verkopers maken een potje van hun wettelijke registratieplicht, meldt Hanneke Ekelmans, directeur opsporing bij de politie Haaglanden. "Je kunt aangeboden goederen heel zorgvuldig registreren, door bijvoorbeeld ook inscripties vast te leggen”, vertelt Ekelmans. “Maar soms wordt er alleen even een foto van een armband gemaakt.” Omdat goud en zilver vaak al na enkele dagen wordt omgesmolten, is het lastig een verband te leggen met een eventuele diefstal.

Bij de eerste controle door de Haaglandse politie bleek al dat de registratie veel te wensen overlaat. Eén juwelier registreerde zelfs helemaal niets. “Er vindt nauwelijks controleplaats, dus het is goed dat daar weer aandacht voor komt”, zegt Theo Vermeulen, secretaris van de Federatie Goud en Zilver. “Zonder heler immers geen steler.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!