Kledingbanken zien aantal klanten toenemen

Kledingbanken hebben hun klanten door toedoen van de economische crisis flink zien toenemen. De afgelopen jaren nam het aantal bezoekers per vestiging zeker met enkele honderden per week toe.

Kledingbanken zijn goed te vergelijken met voedselbanken. Bezoekers hebben een verwijsbriefje nodig van de GGD of de gemeente. Ook is er een maximum aan het aantal kledingstukken dat elk jaar opgehaald mag worden. “Maar vergis je niet, we geven geen oude vodden weg”, vertelt Ron Verhees van de overkoepelende organisatie De Nationale Kledingbanken. “We delen alleen goede kleding uit, het liefst ook nog modieus. We willen niet dat deze groep buiten de boot valt in de samenleving door afzichtelijke of ouderwetse kleding.”

Tegenwoordig komen er ook veel mensen langs die gewoon nog een baan hebben. “Zij hebben echter zoveel schulden, dat ze hun kleding niet meer kunnen betalen”, vertelt Verhees. Kledingbanken krijgen kleding aangeboden via bedrijven en overheden, maar ook particulieren schenken jassen, schoenen en vesten. “Het zou mooi zijn als we straks niet meer nodig zijn, maar dat kan nog wel even duren”, besluit Verhees.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!