'HEMA beter dan Blokker'

Consumenten zijn meer tevreden over HEMA dan over Blokker. Dat blijkt uit cijfers van het consumentenplatform wugly.nl, die zijn gepubliceerd in het novembernummer van RetailTrends. 

Blokker scoort de afgelopen drie jaar op basis van 5693 reviews gemiddeld een 7,1. Terwijl HEMA over dezelfde periode een 7,68 krijgt op basis van 4807 beoordelingen. HEMA weet bovendien over het hele jaar elke maand constant te scoren met marges van slechts 0,3 tussen de 8,2 en 7,9.

De twee grootste Nederlandse retailers van huishoudelijke producten zijn beoordeeld op de onderdelen prijs/kwaliteit, assortiment, aanbiedingen, prijsniveau, personeel en service. HEMA blinkt vooral uit in service en prijs-kwaliteitsverhouding. Service wordt bij Blokker juist minder beoordeeld, de meest negatieve uitschieter was een 6,3 in oktober.

Wil Blokker het HEMA in de komende jaren lastiger gaan maken, dan zullen ze volgens wugly.nl vooral moeten investeren in personeel en het verbeteren van de service.

Bekijk de complete cijfers in de rubriek RetailReview in RetailTrends nummer 11. Daarin worden elke maand retailformules belicht die door consumenten zijn beoordeeld op wugly.nl. Klik hier voor een (proef)abonnement op RetailTrends. U ontvangt dan elf keer per jaar RetailTrends en zes keer per jaar EtailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!