Bende grijpt in supermarktkassa's

Tientallen supermarkten door heel Nederland zijn de afgelopen weken beroofd door dezelfde criminele bende. Dat meldt het Korps landelijke politiediensten (KLPD). In zes weken tijd zijn 57 winkeliers slachtoffer geworden van berovingen door deze bende. Daarbij worden caissières door de berovers op listige wijze afgeleid, waarna er voor honderden euro’s uit de kassa wordt gestolen.

“Het gaat om verschillende supermarktketens”, zegt een woordvoerder van het KLPD. “En ondertussen zijn naast supermarkten ook al meldingen van drogisterijen en warenhuizen binnen die op deze manier zijn beroofd.” De politiedienst heeft van negentien berovingen videobeelden beschikbaar, maar wil deze niet vrijgeven en kan niets zeggen over de daders. Volgens het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel zijn op de beelden steeds dezelfde gezichten te zien.

Volgens de branchevereniging van de supermarktbranche en food service gaat de bende geraffineerd te werk. “Ze verschijnen met zijn tweeën aan de kassa, en rekenen iets kleins als een chocoladereep af. Vervolgens vragen ze of ze een groot geldbedrag kunnen wisselen. Zodra de kassalade opengaat, beginnen de dieven zogenaamd ruzie te maken. De caissière is afgeleid en zo kan ongemerkt veel geld uit de kassalade worden ontvreemd”, legt een zegsman van het CBL uit.

De dienst IPOL van het KLPD onderzoekt de landelijke overvallen. In de donkere wintermaanden neemt het aantal overvallen toe volgens het CBL. Eerder deze week bleek uit cijfers van het Landelijk Overvallen Registratie Systeem (LORS) nog dat het aantal gewelddadige overvallen met dertig procent is gedaald ten opzichte van 2009.

Eerder: Overvallen met derde teruggedrongen

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!