Pricematching via retail-app

De Britse app-ontwikkelaars ECR Retail Systems en IBrandIQ hebben een applicatie gebouwd om showrooming tegen te gaan. De app toont retailers de prijzen die concurrenten voor een bepaald product hanteren zodat zij hun prijs hier op kunnen afstemmen. Dit moet zorgen dat klanten het product direct aanschaffen en niet eerst bij de concurrenten, zowel online als offline, gaan winkelen. De app geeft ook aan hoeveel korting er op een product gegeven moet worden om de prijs van de concurrent te matchen.

“Het aantal shoppers dat mobiele technologie gebruikt tijdens het winkelen groeit elk kwartaal opnieuw”, aldus Simon Pont, ceo van ECR Retail Systems. De ontwikkelaar vond dat er een systeem voor retailers moest worden ontwikkeld om hen meer controle te geven over het winkelproces. “De nieuwe app moet consumenten indirect overtuigen dat de laagste prijs voor een product niet altijd online te vinden is”, sluit Pont af.

Momenteel is de app alleen beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk. Of en wanneer de app de oversteek naar andere landen maakt is vooralsnog onbekend. In de Verenigde Staten zijn dergelijke systemen al vaste prik. Retailreuzen Best Buy, Target, Walmart en Amazon.com passen de prijzen continu aan elkaar aan.
Bron: Etail.Sharedby.co

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends