Polare-winkels azen op zelfstandige doorstart

Meerdere Polare-vestigingen proberen onder meer via crowdfunding een zelfstandige doorstart te realiseren. Zo wil het personeel van filialen in Rotterdam, Nijmegen en Eindhoven aandelen uitgeven om de winkel te redden.

In Rotterdam kunnen mensen voor twintig euro meedoen, vertelt vestigingsmanager Suzanne Hammecher in het Algemeen Dagblad. “We denken in eerste instantie aan het ophalen van 250.000 euro, en uiteindelijk van een half miljoen.” Daarmee denkt ze een serieuze gegadigde te zijn om de winkel te kunnen overnemen en de oorspronkelijke naam Donner weer op de gevel te krijgen.

In Nijmegen werkt bedrijfsleider Monique Kaufman via een soortgelijke manier aan een doorstart voor het vroegere Dekker vd Vegt. Met de hulp van een investeerder wil ze de komende dagen een bod uitbrengen bij bewindvoerder Kees van der Meent.

De naam Van Piere keert hoogstwaarschijnlijk weer terug in het straatbeeld van Eindhoven. Vestigingsmanager Paul van Orsouw staat naar eigen zeggen in contact met vermogende particulieren en banken om de doorstart te financieren. Daarnaast overweegt ook hij om via internet kleinere investeerders te vinden.

Winkelmanager Marlous Mutsaers heeft het businessplan en financiering voor de overname van de Tilburgse Polare-winkel al rond. Dat heeft ze woensdag kort na de heropening van de winkel laten weten. In Zwolle werkt de filiaalhouder eveneens aan een zelfstandige doorstart, terwijl boekhandel Paagman eerder al interesse in de Haagse winkel toonde.

Verwacht wordt dat morgen meer duidelijkheid komt over welke winkels kunnen doorstarten en welke failliet worden verklaard. Vakbonden verwachten dat voor de meeste winkels faillissement wordt aangevraagd. “Nieuwe eigenaren hebben weinig zin om de verplichting aan te gaan om maandag het salaris van februari over te maken”, stelt een bestuurder van FNV Bondgenoten in De Telegraaf.

Eerder: Polare-winkels per stuk verkocht

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!