MasterPass komende zomer naar Nederland

De digitale portemonnee Masterpass van MasterCard wordt in de vroege zomer in Nederland verwacht. Dat meldt Buckaroo, één van de betaaldienstverleners die MasterPass gaat faciliteren.

De kaart moet het doen van online creditcard-betalingen vergemakkelijken. Momenteel moeten klanten bij betalingen nog vaak het kaartnummer, de vervaldatum van de kaart, het verificatienummer, het factuuradres en het afleveringsadres invoeren, wat vooral via een smartphone lastig is. MasterPass stuurt deze gegevens automatisch mee bij iedere transactie.

De nieuwe portemonnee van MasterCard is vorig jaar gelanceerd in Canada en Australië. Vervolgens maakte de kaart de oversteek naar Engeland. MasterPass kan naast creditcards van MasterCard ook betaalpassen van American Express, Discover en Visa faciliteren. Ook zijn loyaliteitsprogramma’s aan de kaart te koppelen.

MasterCard geeft de portemonnee uit via partners waaronder International Card Services. Overige partners worden later onthuld. Onder meer BCC, PlayLogic, OrangeBag en Create2Fit gaan MasterPass in ieder geval online accepteren. Als betalingsdienstverlener slaat MasterCard de handen ineen met Adyen, Buckaroo en Docdata.

Bron: Emerce

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!