Tsjechië beslist over Spar-overname door Ahold

De Tsjechische mededingingsautoriteiten beslissen of Ahold de vijftig vestigingen van Spar in dat land mag overnemen. Dat heeft de Europese Commissie bekendgemaakt.

Omdat de overname waarschijnlijk alleen gevolgen heeft voor de Tsjechische markt, is de nationale toezichthouder beter in staat de gevolgen in te schatten dan het Europese orgaan. Daarbij merkt de Europese Commissie wel op dat de gevolgen voor de lokale markt aanzienlijk kunnen zijn.

Ahold maakte in maart bekend zijn activiteiten in Tsjechië uit te breiden met de overname van vijftig Spar-winkels. Het Nederlandse retailconcern betaalt 5,245 miljard Tsjechische kroon (191,7 miljoen euro) voor de winkels. De verliesgevende winkels waren vorig jaar goed voor 437 miljoen euro aan omzet. Ahold denkt dat de filialen binnen twee jaar positief zullen bijdragen aan het bedrijfsresultaat.

De winkels worden geïntegreerd in de bestaande winkelketen van Ahold in Tsjechië. Met ruim 330 winkels wordt Albert het grootste foodretailmerk van het land.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!