Starbucks’ food truck en augmented reality bij Sephora

De eerste food truck van Starbucks en het gebruik van augmented reality bij Sephora passeerden afgelopen week op social media.

De allereerste food truck van Starbucks is gespot. De koffieketen brengt onder meer met zijn Frappuccino verkoeling tijdens zomerse temperaturen. Vooralsnog rijdt de kleine vrachtwagen alleen rond in Californië.

In de wekelijkse Facebookrubriek 12x afgelopen vrijdag aandacht voor de mooiste Apple Stores. Zo vallen de winkels in Berlijn en Parijs op vanwege de schoonheid van het gebouw, zijn de vestigingen in Shanghai, New York en Istanbul ondergronds en is het Londense filiaal van binnen op zijn mooist.

Verder op Facebook een cartoon over showrooming, Suitsupply in Moskou, de groei van Chinese e-commerce, Doctor Manzana in Valencia en de leukste advertenties van mei.

Op Pinterest is een video te vinden van beautyretailer Sephora, die gebruikmaakt van augmented reality. Klanten kunnen daardoor zowel in winkels als op mobiele devices cosmeticaproducten testen. Het gezicht van de shopper wordt via een camera geprojecteerd op een touchscreen. Vervolgens kan de klant bijvoorbeeld een kleur oogschaduw selecteren, die door interface gelijk op hun oogleden wordt aangebracht. Lees het artikel op RetailTech.

Ook kwam een jeans voorbij waarbij het verhaal achter het product in een oogopslag helder is dankzij de manier waarop het product in de winkel wordt getoond. Verder het futuristische store front van schoenenwinkel Tisza in Budapest, store design van horlogeretailer Evance in Tokio en een sneakerstore die de schoenveters inzet om de aandacht van winkelend publiek te trekken.

Volg ons ook op Facebook en Pinterest.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!