Aldi moet oud-directeur negen ton meegeven

Aldi moet voormalig directeur Piet Vink een ontslagvergoeding van 900 duizend euro betalen. Dat heeft de rechtbank in Gelderland eind september bepaald, zo blijkt uit een deze week verschenen uitspraak.

In september werd bekend dat de Nederlandse bestuurlijke tak van discountketen Aldi in de clinch lag met zijn ceo Flor du Puy. Piet Vink, directeur van Aldi Inkoop B.V. schreef daarover een brief aan de raad van bestuur. Daarin noemde hij de manier van leidinggeven van Du Puy onder meer autoritair en stelde hij dat ook het vertrouwen van zijn collega’s in de ceo was verdwenen.

Vink werd vervolgens na een dienstverband van 27 jaar ontslagen. De directeur heeft de escalatie mede zelf in de hand gewerkt, concludeert de rechtbank. Dat hij de problemen ter sprake wilde brengen was zijn goed recht, maar dat had hij in minder scherpe bewoordingen kunnen doen.

De rechter heeft echter geen goed woord over de wijze waarop Aldi met de situatie is omgegaan. Van de supermarktketen had verwacht mogen worden dat er behoorlijk onderzoek zou volgen naar de klachten van Vink en dat er eventuele maatregelen getroffen zouden worden om de problemen op te lossen. Omdat Aldi dat niet heeft gedaan, trekt de supermarktketen voor de rechter aan het kortste eind.

Aldi wilde zelf niet verder gaan dan een ontslagvergoeding van 450 duizend euro, maar dat vindt de rechter niet toereikend. De supermarktketen kreeg tot 15 oktober de tijd om het ontbindingsverzoek in te trekken en zo de ontslagvergoeding van negen ton te voorkomen. Van de zijde van Aldi bestaat geen enkele bereidheid meer met Vink verder te gaan, zo liet de supermarktketen voor de rechter weten. De supermarktketen wil tegenover RetailNews niet ingaan op de zaak. "Over individuele arbeidszaken doen we geen uitspraken", aldus een woordvoerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!