Jumbo verwacht ‘normale groei’ in 2015

De omzet van Jumbo zal komend jaar op holdingsniveau gelijk blijven of licht teruglopen. Na een periode van vijf jaar waarin zowel Super de Boer als C1000 werden geïntegreerd, verwacht de supermarktketen in 2015 weer ‘normale groei’. Dat laat financieel directeur Ton van Veen weten aan Het Financieele Dagblad.

Jumbo maakte dinsdag zijn jaarcijfers bekend, waaruit bleek dat de totale omzet van het concern met 3,9 procent was teruggelopen tot 6,82 miljard euro. Die omzetdaling verklaart Van Veen door de verkoop van C1000-winkels aan Ahold en Coop. In totaal neemt Jumbo afscheid van 136 vestigingen, waarvan er nu 95 zijn overgedragen.

De autonome groei van het concern kwam in 2014 uit op anderhalf procent, stelt Van Veen. Het bedrijfsresultaat ligt tussen de 250 en 255 miljoen euro. Dat de omzet komend jaar wellicht terugloopt, komt doordat het concern het met 136 winkels minder moet doen. Een normale groei is volgens hem dan ook ‘een prestatie van formaat’.

Wanneer alle C1000-winkels medio 2015 zijn omgebouwd, beschikt Jumbo over 574 filialen. Maar dat is volgens Van Veen nog niet het eindstation. “Ik denk dat de Nederlander nog best wat meer Jumbo’s wil zien in het land”, zegt hij in De Financiële Telegraaf.

Jumbo is echter ook aan zijn stand verplicht om de kosten in de hand te houden, stelt hij. Afgelopen jaar werd zo’n 150 tot 160 miljoen euro uitgegeven aan logistiek, ict en de ombouw. Tegelijkertijd is de schuld van het concern teruggebracht van 570 naar 520 miljoen euro. Die schuld wordt volgens Van Veen na 2015 versneld afgebouwd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!