Drie retailapps: CityShelf, Stylinity en IKEA's relatietherapie

Met de opkomst van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailWatching geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Cityshelf, Stylinity en IKEA.

Voor boekenwurmen
Met de app CityShelf kunnen gebruikers door de volledige catalogi van acht zelfstandige boekwinkels in New York browsen. Naast inzicht in het aanbod kunnen boekliefhebbers de voorraden bekijken en prijzen vergelijken en vervolgens in een winkel naar keuze een aankoop doen.De app is nog in bèta en het is de bedoeling dat er meer boekhandels in worden opgenomen. Op dit moment heeft de applicatie ongeveer duizend gebruikers die er regelmatig rondsnuffelen. CityShelf hoopt dat de aangesloten retailers uiteindelijk hun voordeel kunnen doen met de data van deze consumenten, bijvoorbeeld op basis van hun zoekpatronen.

Scoren met een selfie
De app Stylinity verbindt fashionretailers aan klanten, waarbij gebruikers shoppable foto’s delen van hun nieuwe outfit. Klanten scannen hiervoor de barcode van de kleding, waarna automatisch een beschrijving van het kledingstuk en een koopknop aan een foto wordt gekoppeld. Hun volgers op sociale media kunnen er dus gelijk mee aan de slag.


De retailer wiens kleding op deze manier wordt gepromoot beloont de klant met punten, die uiteindelijk weer korting of andere producten opleveren. Volgens oprichter Tadd Spering werkt de app al met meer dan 180 retailers, waaronder Nordstrom en Urban Outfitters. “De app is eigenlijk een camera in de paskamer.”

Relatietherapie van IKEA
Stelletjes maken nogal eens ruzie over rommel in huis, weet IKEA. Met de IKEA Emoticons-app moet dat op een moderne manier worden opgelost. De app bevat meer dan honderd emoticons van alledaagse voorwerpen in en rond huis en IKEA-producten. Rommel in huis moet daarmee op een leuke en luchtige manier bespreekbaar worden, aldus het woonwarenhuis.

Wie weer eens een zooitje heeft gemaakt van de boekenverzameling in de Billy, kan dus aan berichtje verwachten dat daarop wijst. En als alles weer spik en span is, kan iemand een icoon met Zweedse balletjes als bedankje ontvangen. Hoe dit er allemaal uit ziet, wordt in deze video uitgelegd: