​Plus mag 'spooksupermarkt' openhouden

Plus is door de rechter in het gelijkgesteld in een zaak die door de verhuurder was aangespannen tegen zijn supermarkt in Soesterberg. De retailer hoeft zijn zogenoemde spooksupermarkt daardoor niet te ontruimen.

Plus opende afgelopen oktober een nieuwe supermarkt in Soesterberg, maar bereikte met pandeigenaar Wim Putman geen akkoord over een vertrek uit zijn oorspronkelijke vestiging. Lidl wilde het pand kopen, maar haakte af toen er geen overeenstemming kon worden bereikt. De verhuurder vindt dat Plus de vestiging met een minimale voorraad openhoudt om de komst van een andere supermarkt te weren.

De kantorrechter oordeelt echter op basis van de door Plus overgelegde foto's dat er wel degelijk sprake is van een supermarkt met gevulde schappen met diverse producten. “Dat in de winkel slechts met een pinpas betaald kan worden leidt niet tot het oordeel dat geen sprake zou zijn van een reële supermarkt." Dat het vloeroppervlakte is verkleind doet daar volgens hem ook niets aan af. De supermarkt biedt met circa 2500 producten in 62 productgroepen zelfs meer aan dan een vestiging van Lidl of Aldi.

De supermarkt mag als het gevolg van de uitspraak openblijven onder de naam 'Supermarkt Soesterberg'. De pandeigenaar is veroordeeld tot het betalen van de proceskosten die door Plus gemaakt zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!