​Etam Groep wacht 'substantiële ingrepen' bij doorstart

Roman & Stern Management legt bij de doorstart van Etam Groep de focus op kostenbesparingen. De organisatie moet kantelen, terwijl de e-commerce activiteiten worden uitgebouwd, laat de nieuwe eigenaar van Promiss en Miss Etam weten.

Het is nog niet duidelijk hoeveel winkels open blijven. 'Dat is mede afhankelijk van de bereidheid van verhuurders om de huren aan te passen aan de nieuwe realiteit', stelt Roman & Stern. Ook de gevolgen voor het personeel van de kledingketen zijn nog niet bekend. Er werken zo'n tweeduizend mensen bij het modeconcern, dat nu nog over zo'n tweehonderd winkels beschikt.

Etam Groep is door dalende passantenstromen, stijgende winkelhuren en personeelslasten en de opmars van online verkoop in de problemen geraakt, aldus Roman & Stern. Ook een verhoging van de btw speelde de fashionretailer parten. Na 'enkele substantiële ingrepen' beschikt Etam Groep volgens de organisatie echter weer over een goed fundament voor de toekomst. Zo ligt het niveau van omnichannel retail hoog.

Etam Groep werd op 21 april failliet verklaard. Roman & Stern wil met een consortium investeerders uit de retailbranche doorstarten met de retailer. Dat gaat via de indirecte dochtervennootschap FIPH bv. Naar verwachting geeft de Autoriteit Consument en Markt deze week groen licht voor de overname. Roman & Stern is in samenwerking met NLB Fashion Services ook betrokken bij de reorganisatie van Steps en Superstar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!