​'Boer treedt aan als ceo fusiebedrijf'

Ahold en Delhaize kondigen eind deze week hun fusie aan, waarna Dick Boer het fusiebedrijf gaat leiden. De concerns presenteren donderdag of vrijdag hun akkoord, meldt Het Financieele Dagblad op basis van bronnen rond de onderhandelingstafel.

Het wordt een fusie van gelijken, waarbij Ahold zo'n zestig procent van de aandelen in de nieuw te vormen vennootschap krijgt. Delhaize krijgt de overige aandelen. Delhaize-ceo Frans Muller wordt verantwoordelijk voor de integratie van de ketens.

Mats Jansson wordt voorzitter van de raad van commissarissen, terwijl Ahold-cfo Jeff Carr dezelfde post in het nieuwe concern gaat bekleden. Jansson is momenteel president-commissaris bij de Vlaamse supermarktketen. Hij lag onlangs nog onder vuur vanwege mogelijke belangenverstrengeling. Jansson is ook consultant van de zakenbank J.P. Morgan, de huisadviseur van Ahold. Omwille van de fusiegesprekken besloot hij uiteindelijk die rol tijdelijk op te schorten.

Analist Fernand De Boer van Petercam verwacht dat Ahold 8,9 miljard tot 10,3 miljard in eigen aandelen en cash voor Delhaize betaalt. Hij verwacht juist dat Muller de dagelijkse leiding van het fusiebedrijf voor zijn rekening neemt, terwijl Boer president-commissaris wordt. Ahold telt volgens hem 8,9 miljard tot 10,3 miljard in eigen aandelen en cash voor Delhaize neer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!