IKEA betaalt geen minimum- maar leefbaar loon

IKEA gaat in het Verenigd Koninkrijk vanaf april volgend jaar zijn medewerkers betalen volgens het zogenaamde leefbaar loon. De stap van de Zweedse meubelketen is een flinke boost voor de Living Wage Foundation, dat vecht voor reële salariëring in strijd tegen armoede waarbij de kosten van levensonderhoud de richtlijn is.

De actievoerders roepen grote bedrijven op hun verantwoordelijkheid te nemen in de strijd tegen armoede door een leefbaar loon te hanteren, in plaats van het wettelijke minimumloon. IKEA is de eerste grote retailer in het Verenigd Koninkrijk die gehoor geeft aan deze oproep.

De aankondiging van IKEA betekent dat het woonwarenhuis vanaf april 2016 zijn medewerkers in Londen minimaal 9,15 Britse pond per uur gaat betalen en 7,85 pond voor de rest van het Verenigd Koninkrijk. Het betekent een loonsverhoging voor meer dan 4500 medewerkers op een totaal van negenduizend. Het wettelijk minimumuurloon in het VK bedraagt 6,50 pond.

Afgelopen weken is de druk in de richting van grote retailers om de salarishuizen aan de onderkant van de organisatie aan te herzien opgevoerd, meldt The Guardian. Zo werd tijdens aandeelhoudersvergaderingen van Tesco, Next en Ocado door actiegroepen en individuen aangedrongen op betere salarissen voor medewerkers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!