​Albert Heijn gaat distributiecentrum mechaniseren

Albert Heijn heeft een definitief contract getekend met technologiebedrijf Vanderlande voor het automatiseren van zijn distributiecentrum in Zaandam. Daarbij is een belangrijke plaats ingeruimd voor robots, meldt Het Financieele Dagblad.

Projectmanager Hilbert Roukema liet eerder dit jaar in het personeelsblad Ahá al doorschemeren dat robots het orderpicken en stapelen voor hun rekening gaan nemen in het nieuwe dc van Albert Heijn. In het pand, dat eind 2017 operationeel moet zijn, worden houdbare producten verwerkt voor in totaal driehonderd vestigingen.

Met de automatiseringssystemen van Vanderlande kan de supermarktketen meer producten in dezelfde ruimte verwerken en producten sneller en efficiënter stapelen. “Daarvoor hoeven er per jaar bijna tweehonderdduizend rolcontainers minder te worden vervoerd. Dat scheelt zeshonderdduizend transportkilometers”, rekende Roukema al voor.

Dat het gehele proces van laden tot lossen wordt gemechaniseerd, betekent volgens Albert Heijn niet dat er banen verdwijnen. Vaste medewerkers hebben de garantie gekregen dat ze tot 2021 bij de retailer kunnen blijven. “Omdat we meer groei verwachten, kunnen we deze baangarantie waarmaken”, aldus een woordvoerder.

Albert Heijn volgt met het contract bij Vanderlande het voorbeeld van onder meer Carrefour en Tesco. Daar blijft het waarschijnlijk niet bij, zegt topman Goof Hamers van het technologiebedrijf. “‘De volledig geautomatiseerde afhandeling van orderpicking zal bij supermarktketens een steeds grotere vlucht nemen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!