​Het nieuwe niveau van Sacha

“Dit is het moment voor een evolutie van ons winkelconcept”, vertelt Ward Termeer. De directeur/eigenaar van Sacha werkte liefst anderhalf jaar aan een nieuwe uitstraling, die maandag in de Amsterdamse Leidsestraat werd geïntroduceerd.

De winkels van Sacha hebben de afgelopen twaalf jaar geen grote veranderingen doorgemaakt. De taart in de schoenenmarkt wordt tegenwoordig echter anders verdeeld, vertelt Termeer. “We willen graag zelf een stukje blijven mee-eten. Dat betekent dat je het waard moet zijn om bezocht te worden.”

Om de merkbeleving in de winkel naar een ‘nieuw niveau’ te tillen, is onder meer gekozen voor hoogwaardige materialen en het nieuwste op het gebied van narrowcasting en licht. Zo hoeven klanten niet langer naar buiten om te kijken welke kleur een schoen écht heeft, vertelt winkelmanager Beya Sert. “De belichting in de winkel komt voor 99 procent overeen met het licht buiten.”

Sert en zijn collega’s worden binnenkort uitgerust met een tablet, om klanten beter van dienst te kunnen zijn. Zo kunnen ze schoenen direct vanuit de webshop naar hun thuisadres versturen. Ook gaan ze gebruikmaken van pinterminals, zodat afrekenen aan de balie overbodig wordt.

Verder hoeven medewerkers niet langer direct naar het magazijn te lopen, als klanten schoenen willen passen. In dat geval kunnen ze een deurtje achter de schoen openen om de gewenste maat te pakken. In het magazijn liggen alleen nog linkerschoenen. Op de mannenafdeling zijn zelfs alle schoenen, inclusief doos, naar de winkelvloer gebracht zodat medewerkers niet meer ‘naar achter’ hoeven. “Mannen willen graag nog wat sneller shoppen dan vrouwen”, legt Sert uit.

De gecreëerde winkelomgeving maakt het mogelijk om schoenen in een hogere prijsklasse neer te zetten, aldus Termeer. Waar het vorige concept vooral jongeren aantrok, moeten nu zowel jong en oud zich prettig voelen. “Met onze producten richten we ons altijd al op een bredere doelgroep, maar nu sluit ook de winkelomgeving daar beter bij aan.”

Het nieuwe concept wordt in eerste instantie uitgerold naar Brussel en Antwerpen, locaties die volgens de Sacha-directeur dezelfde grandeur hebben als de Leidsestraat. Vervolgens gaat het schoenmerk het concept doorvertalen naar kleinere filialen, zonder daarbij afscheid te willen nemen van de hoogwaardigheid. Hoe lang Sacha erover doet om alle vestigingen in binnen- en buitenland te vernieuwen, kan Termeer niet zeggen. “We bouwen van eigen middelen en lenen geen geld lenen voor de investering. De snelheid van het uitrollen is dan ook vooral een bedrijfseconomische beslissing.”

Nadat enkele jaren terug al een nieuw logistiek centrum in gebruik werd genomen, geldt dit concept als de tweede grote vernieuwing voor Sacha. De derde en laatste pijler achter de organisatie wordt eind oktober vernieuwd; dan gaat Sacha over op een nieuw IT-platform. Dat zorgt niet alleen voor een nieuwe webwinkel, maar ook voor grotere online ambities. “We willen ook online zijn daar waar we niet fysiek aanwezig zijn.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!