​Wat deze week verder voorbij kwam…

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailWatching tipt wekelijks artikelen van over de grens die de moeite van het lezen waard zijn. Deze week artikelen die voorbij kwamen op Gründerszene, Quartz, The Mirror, GeekWire en Reuters.

De rekening, alstublieft
De maaltijdenbox, wie kent hem niet. Albert Heijn heeft er inmiddels één en ook Jumbo komt met een eigen variant. Ze jagen op het groeiende marktaandeel van HelloFresh, de moeder der maaltijdboxen, en concurrenten als Mathijs Maaltijdbox en Streekbox. Maar zijn zulke boxen het geld wel waard?

Bron: Gründerszene http://bit.ly/1OoSWIh

Taxonomy of Design
Er is inmiddels genoeg gezegd en geschreven over Aesop en zijn storedesigns. Het cosmeticamerk krijgt bij elke winkelopening de handen op elkaar. Na alle lofuitingen heeft Aesop maar besloten een site rond zijn handelsmerk te lanceren, onder de naam Taxonomy of Design. Kopiëren maar?

Born: Quartz http://bit.ly/1jg9tki

Bezorgoorlog
Niet alleen in ons land vechten retailers om de snelste en goedkoopste bezorging, ook in het Verenigde Koninkrijk heerst er een ware bezorgoorlog. Amazon breidt zijn razendsnelle bezorgservice Prime Now uit in het land, maar Argos laat het er niet bij zitten. En dat is goed nieuws voor de consument.

Bron: The Mirror http://bit.ly/1MhUrSx

Tech-veteraan
‘s Werelds grootste koffieketen zit niet stil als het om innovaties gaat. Zo vindt de app om bestellingen bij Starbucks vooraf via de smartphone te plaatsen gretig aftrek. Toch beschikten de Amerikanen nog niet over een chief technology officer. Deze veteraan brengt daar verandering in.

Bron: GeekWire http://bit.ly/1PkDbBv

Gouden tijden?
Chinese retailers waren een week lang in de ban van de nationale feestweek ‘Golden Week’. Miljoenen Chinezen nemen een weekje vrij om vakantie te vieren, trouwen of gewoon eens flink wat uit te geven in de winkelstraat. Maar is het nog wel zo’n feest nu er grote zorgen zijn over de tweede economie van de wereld?

Bron: Reuters http://reut.rs/1G1ScpA