​Sligro en Emté in de plus

Sligro Food Group heeft zijn omzet in het derde kwartaal met 3,5 procent zien stijgen ten opzichte van vorig jaar. Zowel supermarktketen Emté als de groothandels van Sligro zagen hun omzet stijgen. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde kwartaalcijfers.

De omzet van Emté nam in het derde kwartaal met twee procent toe naar 206 miljoen euro, onder meer door winkelopeningen. De identieke omzetgroei kwam uit op een half procent.

Groothandelsketen Sligro boekte in het derde kwartaal 453 miljoen euro omzet, wat een groei van 4,3 procent betekent ten opzichte van een jaar eerder. De totale omzet van het concern kwam daarmee uit op 659 miljoen euro.

Sligro Food Group ziet dat het economisch herstel doorzet. Dat komt name tot uiting in het supermarktkanaal, waar de omzetontwikkeling verder aantrekt. Emté had de afgelopen maanden moeite de markt bij te houden, mede doordat de huidige generatie winkels na zeven jaar toe is aan een update. Op 11 november wordt daarom de eerste pilotwinkel van Emté in de nieuwe 3.0 formulegeneratie geopend.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends