​Zalando koerst af op drie miljard euro omzet

Zalando verwacht dit jaar 33 tot 35 procent meer omzet te boeken dan in 2014. Daarmee komt de omzet uit op zo’n drie miljard euro, tegenover 2,2 miljard vorig jaar. Dat meldt de Duitse etailer bij zijn definitieve kwartaalcijfers.

Zalando maakte vorige maand al bekend een flinke omzetsprong te hebben gemaakt in het derde kwartaal. Er werd voor 42,2 procent meer verkocht, waarmee de omzet over de eerste negen maanden uitkwam op 2,1 miljard euro.

Tegelijkertijd liep het operationeel verlies in het derde kwartaal door flinke investeringen terug van 3,8 miljoen naar 23,5 miljoen euro in de min. Over de eerste negen maanden boekte Zalando nog wel een operationele winst van 35,7 miljoen euro, tegenover 16,2 miljoen een jaar eerder.

“We zijn ervan overtuigd dat we een unieke combinatie van snelle groei en duidelijke winstgevendheid kunnen leveren over het volledige jaar”, aldus co-ceo Rubin Ritter. “Dat is ook de juiste weg voor ons richting de toekomst.”

Reacties

Laatste nieuws
Lees hier 15 toekomstverkenningen in retail

In een compleet vernieuwd jubileummagazine van RetailTrends vind je maar liefst vijftien toekomstverkenningen in de retail. Hoe ziet de supermarkt eruit in 2050? Hoe ver zijn we op het gebied van duurzaamheid en innovatie? Kennen we de consument van de toekomst eigenlijk? Lees het in RetailTrends.


RetailTrends