​Hoogvliet sluit eerste Versmarkt

Hoogvliet heeft besloten zijn Versmarkt in Hendrik-Ido-Ambacht aan het eind van dit jaar dicht te doen. “Het marktgebied van Hendrik-Ido-Ambacht brengt helaas niet wat wij ervan verwachten”, laat een woordvoerder weten aan RetailNews.

De Versmarkt van zo’n vijfhonderd vierkante meter werd een jaar terug nog geopend en was daarmee de eerste volgens die formule. Recent werd de tweede Versmarkt geopend in Zaltbommel. Dat is volgens de woordvoerder ‘een verbeterde versie van de eerste Versmarkt’. Klanten kunnen er terecht voor alle dagelijkse boodschappen, met de nadruk op versproducten.

Hoogvliet zegt niet ontevreden te zijn over het concept. “De Versmarkt is opgezet als pilot en blijft daardoor continu in beweging”, aldus de woordvoerder.

De supermarktketen gaat gewoon door met het Versmarkt-concept. “We blijven leren en ontwikkelen om dit concept nóg beter te maken”, zegt zij. Zo wordt volgend jaar een nieuwe Versmarkt geopend in de Theresiastraat in Den Haag.

Hoogvliet is niet de enige supermarktketen met een versformule. Zo opende Jumbo gisteren in Veghel zijn derde Foodmarkt en opende Albert Heijn vorig jaar een vernieuwde XL-vestiging in Eindhoven, waar de nadruk op versbeleving ligt. DekaMarkt beschikt verder over een World of Food, terwijl ook Emté recent een nieuwe formule introduceerde met meer ruimte voor versproducten.

Reacties