Gemeente zet wifitracking in op kerstmarkt

De kerstmarkt in het Deense Aalborg volgt zijn bezoekers via Bliptrack. Dit systeem herkent en volgt apparaten die wifi ingeschakeld hebben.

De gemeente van de Deense plaats wil met het gebruik van Bliptrack meer inzicht krijgen in het gedrag van de bezoekers van de kerstmarkt. Het succes van een kerstmarkt was voorheen lastig te meten omdat het succes moeilijk is uit te drukken in omzet of de hoogte van het aantal bezoekers. De gemeente Aalborg wil met name meten hoe lang bezoekers op de kerstmarkt aanwezig zijn.

Hierop heeft de gemeente verschillende sensoren geplaatst door het centrum van de stad. Deze sensoren pikken apparaten op die wifi ingeschakeld hebben en volgen deze vervolgens tot ze uit het bereik van het netwerk van sensoren zijn. Wanneer de sensoren hen niet meer kunnen volgen, hebben de bezoekers de kerstmarkt verlaten. Doordat de sensoren ieder een eigen adres hebben, is het systeem in staat om de volledige route, inclusief tijdsduur, van de bezoeker in kaart te brengen.

Het Bliptrack-systeem is eerder dit jaar in gebruik genomen door luchthaven JFK. Zij gebruiken de technologie om wachtrijen bij de gates in kaart te brengen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!